Dodeljeno priznanje „Hrabri glasˮ

Objavljeno: 9. februar 2024. godine

Priznanje „Hrabri glas“ koje CRTA dodeljuje pojedincima i grupama koje se ističu odvažnošću u borbi za opšte dobro, dodeljeno je Stefanu Vukiću, aktivisti iz Požarevca, šumarskom inženjeru koji je bio zaposlen u Javnom preduzeću „Srbijašume“ i dobio otkaz zbog ukazivanja na propuste politički moćnih rukovodilaca.

„Kolege i ja smo konstantno trpeli pritiske, pa i zlostavljanje na poslu, koje je u jednom trenutku skoro preraslo i u fizičko nasilje, ne samo psihičko u vidu ponižavanja, ucena. Jednostavno, u jednom trenutku je kap prelila čašu. Rekao sam sebi da ja više ovo ne mogu da trpim. Pogotovo što sam bio primoravan da radim neke nezakonite radnje i video sam da je stvar postala ozbiljna i da sam morao da prelomim“. Kada je prelomio, on je svoju borbu vodio sudskim putem, a do kraja tog puta, uprkos pretnjama i uz pomoć zakona i istine, došao je kao pobednik.

„Meni su lično pretili, osoba koja mi je i dala otkaz, rekla je – ’Je l’ znaš ti ko stoji iza mene, je l’ znaš ti ko sam ja?’ Ja nisam imao odgovor i nikad mi to nije bilo jasno, zato što jedna stvar koja je mnogo jača od svih tih ljudi stoji iza mene, a to je istina“, naglasio je Stefan i dodao da je baš istina razlog zbog kog ne bi trebalo da strahuju svi oni koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji.

„Jeste jedna duga borba, treba nekoliko godina, ali sve to dođe na kraju na svoje“.

Izvor: Pokret Tvrđava

Fotografija: CRTA