Uspešno završen projekat „PIŠI O JAVNIM!“

Objavljeno: 1. novembra 2022. godine

Institut za razvoj i inovacije završio je sa sprovođenjem projekta „PIŠI O JAVNIM!“. Projektom „Praćenje javnih finansija na lokalnom i nacionalnom nivou – PIŠI O JAVNIM!“ unapređeno je znanje novinara i zaposlenih u nevladinim organizacijama iz oblasti javnih finansija i ekonomije.

U proteklih godinu dana predavanja su bila organizovana tako da su postojale radionice sa ciljem savladavanja konkretnih znanja u razumevanja javnih finansija i makroekonomije, ali i radionice koje su održali istaknuti ekonomski novinari na kojima su delili svoja iskustva u obradi tema iz oblasti javnih finansija. Posebno je organizovan rad na razvoju tehnika pisanja novinskih članaka i pripreme priloga, dok su učesnici obuka imali i mogućnost mentorstva od strane ekonomista zaposlenih u Institutu za razvoj i inovacije.

Kao rezultati projekta pripremljeno je na desetine novinskih članaka, podržano osnivanje medijskog portala ,,Kikindski“ koji će u budućnosti obrađivati teme iz javnih finansija i ekonomije, a takođe se radilo i na izgradnji mreže novinara na lokalu koji će sarađivati.

Projekat „PIŠI O JAVNIM!“ finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država

Izvor: IRI