59. broj magazina Liceulice

Na ulicama je prvi ovogodišnji, 59. broj magazina Liceulice, koji ove godine obeležava deset godina postojanja. Kao i uvek, Liceulice se tekstovima bori protiv svake vrste diskriminacije, ali i za najrazličitije vrste javnog interesa.
U novom broju možete čitati istorijat ideje o izgradnji metroa u Beogradu koji je napisao Stefan Slavković, kao i priču o memorijalima iz perioda socijalističke Jugoslavije koju je uradila Irina Subotić. Milica Starinac je pisala o izložbi „Devedesete: rečnik migracija“ u obnovljevnom muzeju „25. maj“, a Žarka Radoja je razgovarala sa rediteljkom Danom Budisavljević čiji se film „Dnevnik Diane Budisavljević“ sa uspehom emituje širom jugoslovenskog prostora. Tu je i tekst o aktivističkoj inicijativi Združena akcija „Krov nad glavom“, kao i prilog Vuka Vučkovića koji govori o mnogim problemima sa kojima se izbeglice susreću prilikom prelaska granica.
Naslovnicu je uradio Vedran Štimac, a u galeriji vam predstavljamo fotografije Abdula Sabura, dvadesetosmogodišnjaka koji je sa drugim izbeglicama od zime 2016. do avgusta 2017. boravio u napuštenim barakama iza Glavne železničke stanice u Beogradu i upravo u tom periodu počeo da se bavi fotografijom.