Akademija Zeleni evropski horizonti – Dobro za sve

Objavljeno: 5. februara 2024. godine

Evropska Zelena fondacija u saradnji sa Organizacijom za političku ekologiju Polekol  poziva na javni deo programa Akademije Zeleni evropski horizonti, koja će se po treći put održati 16. februara 2024. godine u Prostoru Miljenko Dereta, Dobračina 55 u Beogradu.

Došli smo do trenutka u istoriji kada je više nego očigledno da izrabljivanje prirodnih dobara ne znači dobro za sve. Niti zarada, niti zagađenje nisu ravnomerno raspoređeni. Sa željom da se dođe do odgovora ko profitira a ko plaća zdravljem i siromaštvom, kako se postiže blagostanje za sve, a izbegavaju ekstraktivističke prakse, Evropska zelena fondacija i Organizacija za političku ekologiju Polekol organizuju ovaj događaj.

Akademija Zeleni horizonti ima za cilj da proširi vidike zelenog pokreta ka održivijoj budućnosti za sve širom Evrope i sveta. Posle prve dve uspešne akademije – prve iz 2021. godine koja se fokusirala na unapređenje i razvoj zelenih narativa kako bi došli do šire podrške; i druge akademije 2022. koja se bavila strukturama koje mogu da podrže zelene organizacije da bi bile otpornije – u 2024. na Akademiji Zeleni horizonti: Dobro za sve želimo da steknemo i podelimo saznanja o ekstraktivističkim i neokolonijalnim praksama koje se razvijaju na teritoriji Evropske unije, u članicama i zemljama kandidatima za EU, ali ​​i šire, kao i da pronađemo odgovor ekoloških aktivista, stručnjaka građana i političara na ove štetne trendove.

Agenda će uskoro biti objavljena – a do tada rezervišite ovaj datum i prijavite se za učešće na linku.

Izvor: Polekol