Akcija „Podrži. Ne kažnjavaj“

Udruženje “Prevent” i ove godine učestvuje u globalnoj kampanji “Podrži. Ne kažnjavaj” čiji je inicijator IDPC mreža sa sedištem u Londonu. Usled pandemije izazvane virusom COVID-19, kampanja se ove godine sprovodi putem interneta.

Početkom juna članice Mreže za politike prema drogama u jugoistočnoj Evropi, čiji je jedan od osnivača novosadski „Prevent“, počele su sa postavljanjem i deljenjem postova sa izjavama Kofi Anana o problemu droga. Kofi Anan, nekadašnji GS Ujedinjenih nacija, poslednjih godina života bio je istaknuti član Globalne komisije za politike prema drogama. Njegove izjave se postavljaju na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu sa ciljem da podstaknu na razmišljanje o završetku „rata protiv droga“.

Uporedo sa deljenjem izjava Kofi Anana, Udruženje „Prevent“ napravilo je dva rama za profilne fotografije na Fejsbuku pod nazivom „Podrži. Ne kažnjavaj“ te zainteresovani građani i građanke mogu da ih postave kao znak podrške. Na Svetski dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, 26. juna, Udruženje „Prevent“ promovisaće zaštitne višekratne maske sa sloganom „Podrži. Ne kažnjavaj“.