Aktivni građani: bolje društvo – Poziv za podnošenje predloga projekata

Beograd, 14. januar 2019. godine – Beogradska otvorena škola u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost i Balkanskom istraživačkom mrežom Srbije raspisuje drugi Poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje.

Program se realizuje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“ koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

U okviru drugog Poziva će biti podržano 10 organizacija civilnog društva kroz projektnu podršku (koja uključuje mentorsku i finansijsku podršku).

Program podrške organizacijama civilnog društva za javno zagovaranje je pokrenut sa ciljem da unapredi prakse javnog zagovaranja u Srbiji i približi građanima aktivnosti javnog zagovaranja organizacija civilnog društva. Program podstiče organizacije civilnog društva na inovativni pristup osmišljavanju i sprovođenju kampanja javnog zagovaranja i izgradnju sopstvenih kapaciteta kroz zagovaranje u praksi.

Rok za podnošenje predloga projekata je četvrtak, 30. januar 2020. godine do 23 sata i 59 minuta.

Podnošenje predloga projekata za učešće na Programu se vrši isključivo elektronskim putem preko onlajn platforme javnozagovaranje.bos.rs 

Predlozi projekata koji budu dostavljeni na drugi način neće biti razmatrani.

Poziv i detaljan vodič za podnošenje predloga projekata se nalazi u prilogu, a više informacija o projektu, projektnim formularima možete pronaći na sajtu javnozagovaranje.bos.rs BOŠ će za potrebe promocije poziva organizovati i informativnu sesiju u Beogradu. Info sesija će biti održana 17. januara 2020. godine, u terminu od 12 do 14 časova u prostorijama Medija centra, u ulici Terazije 3. Info sesija se može pratiti i uživo putem video linka. 

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete info sesiji, molimo vas da popunite PRIJAVNI FORMULAR najkasnije do petka, 17. januara do 10 časova. Refundacija putnih troškova biće omogućena za ograničen broj predstavnika i predstavnica i realizovaće se nakon događaja.

Za sva pitanja i nedoumice, BOŠ tim vam stoji na raspolaganju putem imejla: javnozagovaranje@bos.rs