Antikorupcijske konsultacije OCD i aktivista na Jugu Srbije

Objavljeno: 23. juna 2023. godine

Da li nam treba Nacionalna strategija za stvarnu ili fiktivnu  borbu protiv korupcije?

Organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja, poziva na antikorupcijske konsultacije organizacije, medije, aktiviste i građane sa Juga Srbije koji su posvećeni borbi protiv korupcije. Tema konsultacija je aktuelna izrada teksta nacrta Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za period od 2013 – 2028. godine. Onim što smo videli u tromesečnim aktivnostima Radne grupe koja je zadužena za izradu teksta navedenog dokumenta ne možemo biti zadovoljni, s toga postavljamo pitanje: da li nam treba Nacionalna strategija za stvarnu ili fiktivnu borbu protiv korupcije?

  • Konsultacije u Leskovcu, 26.6.2023. u 18,30 u Mesnoj zajednici Milentije Popović, učesnici: Siniša Janković građanski aktivista i antikorupcijski ekspert  i Zlatan Vulić advokat i antikorupcijski ekspert, ispred Kareje Pančevo
  • Konsultacije u Nišu, 28.6.2023. u 12 sati, ulica Obrenovićeva bb, TC Kalča, II sprat, prostor Odbora za ljudska prava; učesnici Siniša Janković ispred Kareje i Zorica Miladinović, novinar Danas-a kao antikorupcijski ekspert.

 

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti na mejl nvo.kareja@gmail.com

Organizator će refundirati putne troškove.

Konsultacije su deo projekta „Treba nam Nacionalna strategija za stvarnu borbu protiv korupcije u Srbije, a ne fiktivnu” koji Kareja sprovodi uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.