Besplatne onlajn radionice medijske pismenosti

Organizacija Sinhro MOZAIK iz Sremske Mitrovice uz podršku i saradnju sa IREX timom, organizuje besplatne onlajn radionice medijske pismenosti prema programu Saznaj i razaznaj.

 Program Saznaj i razaznaj obučava građane i građanke modernim veštinama medijske i informacione pismenosti. Ovaj program vam omogućava da identifikujete manipulaciju, razlikujete dezinformacije od činjenica i na odgovoran način delite sadržaj.

Učesnici u radionicama naučiće kako da prepoznaju lažne vesti, otkriju medijske manipulacije i dezinformacije, kao i da naprave razliku između informisanja i ubeđivanja.

Program radionica je namenjen prvenstveno mladima od 18 do 35 godina, ali i svima drugima koji žele da upotpune svoje sposobnosti i veštine neophodne za kritički odnos prema medijima i usvajanju informacija.

Za učestvovanje u onlajn radionicama medijske pismenosti nije potrebno predznanje, a učesnici na kraju završene obuke dobijaju sertifikat o uspešno završenom programu.

Kako se prijaviti

Onlajn radionice medijske pismenosti će se održati putem Zoom platforme 22. i 23. decembra u terminu od 17 do 20 časova.

Prijave su otvorene do 20. decembra, a zainteresovani do tada treba na mejl mozaik@sinhro.rs da pošalju sledeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Godina rođenja
  • Mesto odakle ste
  • Email adresa
  • Broj telefona

Broj učesnika u radionicama je ograničen.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete se obratiti putem mejla mozaik@sinhro.rs