Borba protiv torture i nekažnjivosti

Međunarodna mreža pomoći IAN i Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM pozivaju na konferenciju povodom završetka projekta Borba protiv torture i nekažnjivosti koja će biti održana 20.11.2019. godine, sa početkom u 10h, u Aero Klubu, Uzun Mirkova 4, Beograd. Projekat je finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.
Konferencija će biti još jedna prilika da se susretnemo oko jedne važne društve teme, koja je tema i ovog projekta i da kroz razmenu i diskusiju jos jednom usmerimo pažnju na problem postojanja torture. Konferencija započinje projekcijom filma koji će na najdirektniji način predstaviti naše korisnike, žrtve torture, koji su doživeli različite vrste mučenja u ratu i miru.
U nastavku konferencije će u okviru dva panela govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti zaštite ljudskih prava i zaštite lica koja su doživela torturu, kao i predstavnici donatora i institucija, gde će se predstaviti zajednički napori za dostizanje krajnjeg cilja – a to je društvo bez torture, društvo gde se počinioci kažnjavaju, a žrtve oporavljaju. Među učesnicima i zvanicama konferencije očekujemo i donosioce odluka koji su nezaobilazni faktor u ovom procesu.
Pozivnica i agenda konferencije.
Molimo Vas da svoje prisustvo, kao i prisustva predstavnika Vaše organizacije/institucije potvrdite do 15.11.2019. godine na email crtv@ian.org.rs.