BUM radionice u februaru

Objavljeno: 19. februara 2024. godine

Bečejsko udruženje mladih u partnerstvu sa EU info pointom iz Novog Sada najavljuje seriju od tri inspirativne radionice u oblastima obrazovanja, zdravlja i umetnosti koje će se realizovati u februaru. Ove angažovane radionice će se održati u prostorijama Mesne zajednice u Bačkom Gradištu, pružajući lokalnoj zajednici priliku da se obogati znanjem i kreativnošću.

Prva u nizu je radionica posvećena medijskoj pismenosti, zakazana za 22. februar, koja će se održati u osnovnoj školi „Svetozar Marković“. Ova radionica je namenjena razumevanju i kritičkom promišljanju medijskih sadržaja, pružajući dragocena znanja u današnjem digitalnom okruženju.

Zatim, 24. februara, pripremili su posebnu poslasticu za decu uzrasta od 7 do 12 godina – radionicu nazvanu „Muzičke mozgalice“. Ova zabavna i interaktivna radionica podstiče muzičko stvaralaštvo i kreativno razmišljanje kod najmlađih učesnika.

Radionica je otvorena za decu uzrasta 7-12 godina, bez obzira na predznanje muzike ili muzičke sposobnosti. Cilj je razvijanje muzičkih i intelektualnih veština kroz zabavne muzičke igre, koje podstiču motoričke funkcije, koordinaciju, pamćenje, timski rad, kreativnost i druge važne aspekte razvoja. Radionicu vodi profesorka i violinistkinja Gabrijela Benak, sa bogatim iskustvom u klasičnoj muzici, pop muzici i komponovanju. Učesnici će imati priliku da se zabave i istovremeno nauče kroz aktivnosti koje inspirišu i motivišu.

Naposletku, 25. februar rezervisan je za sveukupnu dobrobit, kroz radionicu posvećenu zdravlju i prvoj pomoći. Ova radionica je otvorena za sve uzraste, jer briga o zdravlju treba da bude prioritet za svakog pojedinca.

Svi zainteresovani sa teritorije opštine Bečej, koji žele da se prijave za radionicu,  kontaktirajte putem društvenih mreža ili putem mejla na adresu valentina@bum-becej.org, ili pozivom na broj telefona 0621813979.

Izvor: BUM