Centar E8 zapošljava producenta/kinju Reflektor teatra

Objavljeno: 11. oktobra 2023. godine

REFLEKTOR TEATAR je društveno-anagžovano pozorište, koje posluje u okviru Centra E8. Za jedanaest godina postojanja, producirali su petnaest pozorišnih predstava, izvedenih preko 600 puta, u 50 gradova, 16 država i 10 sela Srbije.  Scena, kancelarija i fundus, nalaze se u prostoru Dorćol Platza (Dobračina 59b), gde igraju od 3-7 predstava, svakog meseca. Predstave redovno gostuju u Srbiji, regionu, a poveremeno i na široj međunarodnoj sceni. Takođe, na Sceni Reflektor teatra u Dorćol Platzu, organizuju gostovanja drugih umetnika/ca i kolektiva sa nezavisne scene izvođačkih umetnosti.

Sve  predstave se bave gorućim društvenim temama, a ideje koje promovišemo uvek su vezane za princip građanske i lične odgovornosti; poštovanje ljudskih prava i vrednosti civilnog društva.

REFLEKTOR TEATAR čini zajednica od preko stotinu umetnika/ca, glumaca, glumica i mladih volontera/ki, koje okupljaju u okviru Omladinskog kluba Reflektor teatra. Zajednicu vodi i koordiniše mali, dinamičan i entuzijastičan tim, sastavljen od ko-osnivača pozorišta. Producent odnosno, producentkinja koja se traži, ravnopravan je član/ica ovog malog tima, zbog čega od novog saradnika ili saradnice, očekuju maksimalnu posvećenost, koncetraciju i spremnost za rad.

Zaduženja i zadaci u timu Reflektor teatra, dele se na nedeljnom i dnevnom nivou, u skladu sa aktuelnim repertoarom. Obim posla, može da varira: neki periodi su intezivniji od drugih. Ukupno radno vreme je 40 sati nedeljno, ali to vreme nije fiksno već se usklađuje prema aktuelnom repertoaru. Česta su službena putovanja. Kada se igraju predstave, radi se i uveče; a povremeno se radi i vikendima. Rad vikendom može se kompenzovati slobodnim danima u toku radne nedelje.

Prijavu je potreno poslati najkasnije do 31. oktobra putem onlajn formulara, OVDE.

Prijava sadrži generalna pitanja o kandidatu/kinji i dosadašnjem radu, prostor gde možete postaviti svoj CV, kao i deo gde možete da podeliti svoje motive za rad u Reflektor teatru i Centru E8. Posebnu pažnju obratite na motivaciono pismo, jer ono može biti presudno za dalji proces selekcije.

Dodatna pitanja, ukoliko ih imate, možete  uputiti pismenim putem na adresu centar@e8.org.rs

O rezultatima konkursa obavestiće kandidate i kandidatkinje koji uđu u uži izbor. Oni će biti pozvani na razgovor i upućeni u dalje procedure ovog konkursa.

Izvor: Centar E8