Digitalna stvarnost mladih – da medijska slika bude jasnija

Beograd, 30.08.2022.

U sredu 31. avgusta u Medijskom skloništu u Vranju (8. brigade br. 3) održava se konferencija Digitalna stvarnost mladih – da medijska slika bude jasnija”, od 12:30 do 18:00 časova.

Dan pre početka nove školske godine je idealno vreme da se zajedno sa mladima podsetimo koliko su mediji važan deo njihovog života, a da toga nisu ni svesni. Upravo tome smo posvetili ovaj događaj, na kome ćemo, između ostalog, razgovarati o tome koliko je važno da mladi učestvuju u stvaranju medijskog sadržaja. O ovome ćemo razgovarati sa urednicima lokalnih medija i praktikantima koji su nedavno završili dvomesečne prakse u medijima na jugu Srbije.

Pored toga, sa Nikolom Ristićem, menadžerom društvenih mreža i komunikacije u KOMS-u, razgovaraćemo na temu „Potencijalne opasnosti za mlade na društvenim mrežama: šta TI možeš da uradiš?“.

Deo događaja posvetili smo prikazivanju videa koje su mladi kreirali tokom MoJo treninga, uz razgovor o važnosti vizuelnog izražavanja, koje je svakodnevni deo života mladih kada su na mrežama.  Sve vreme događaja u Medijskom skloništu biće izložene fotografije polaznika treninga “Uhvati svaki trenutak”.

Za sam kraj pripremili smo nastup DJ Sync-a ispred Medijskog skloništa, koji će nam pomoći da uz odličnu atmosferu i prolaznicima ukažemo na važnost shvatanja medijskih sadržaja na pravi način.