Dvodnevna radionica za novinare „Vratimo se na početak – parlament kao osnova vladavine prava“

Objavljeno: 29. aprila 2022. godine

Slavko Ćuruvija Fondacija, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) i Partneri Srbija pozivaju novinare i novinarke na dvodnevnu radionicu „Vratimo se na početak – parlament kao osnova vladavine prava“.

Period pred nama, u kojem će biti konstituisan novi saziv Narodne skupštine Republike Srbije, dobra je prilika za analizu dosadašnjeg izveštavanja iz najvišeg zakonodavnog tela Srbije, ali i da se zajednički dođe do rešenja kako da građani budu još bolje upoznati sa onim za šta glasaju poslanici i kako se akti za koje glasaju direktno tiču građana i sredina u kojima žive.

Potreba za kvalitetnijim informisanjem građana još je izraženija na lokalnom nivou, naročito kada je reč o odlukama koje donose lokalne skupštine. I iza najnezanimljivijeg dnevnog reda, obično se, pokazalo se, kriju važne teme i dobre novinarske priče. Mediji koji su to prepoznali, i izveštajima iz lokalnih parlamenata privukli značajnu pažnju svoje publike, predstaviće svoje iskustvo na radionici. Nakon radionice, učesnici će imati priliku da predlože svoje teme iz nacionalnog ili lokalnog parlamenta, a najbolje ideje dobiće finansijsku podršku za realizaciju.

Radionica će biti održana 14. i 15. maja 2022. godine u Belgrade Art Hotelu u Beogradu (Knez Mihailova 27), sa početkom u 9.30 časova. Za učesnike i učesnice koji nisu iz Beograda, organizatori će obezbediti smeštaj i naknadu putnih troškova.

Izvor: Slavko Ćuruvija Fondacija