Evropski pokret u Srbiji izabrao novo rukovodstvo

Na redovnoj godišnjoj skupštini Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS) izabrano je novo rukovodstvo organizacije. Dosadašnjoj potpredsednici Jelici Minić poveren je dvogodišnji mandat na mestu predsednice Pokreta, dok su potpredsednici ostali Vladimir Međak i Aleksandar Simurdić kojima su se pridružili prof. Ivan Vujačić, predsednik Foruma za međunarodne odnose i Goran Lapčević iz Evropskog pokreta u Srbiji – Kruševac.

Nova generalna sekretarka je Zvezdana Kovač, nekadašnja direktorka Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi (CDRSEE).

Na skupštini održanoj u petak, 7. ferbuara, u Beogradu, u prisustvu članova Pokreta i brojnih prijatelja i saradnika EPuS-a, usvojeni su godišnji finansijski i izveštaj o radu organizacije.

Evropski pokret se srdačno zahvalio za predan rad i zalaganje dosadašnjem predsedniku profesoru Mihailu Crnobrnji, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata, kao i bivšim generalnoj sekretarki Suzani Grubješić i zamenici Dini Rakin.

Protekle godine Evropski pokret u Srbiji bavio se projektima i istraživanjima u vezi sa promenom Ustava i odnosima u regionu, zagovarao izmene nacrta Zakona o socijalnom preduzetništvu, pratio proces evropske integracije Srbije i unutrašnje promene u Evropskoj uniji. Organizovano je više od 80 događaja u 20 gradova Srbije, a najviše pažnje izazvali su Beogradski bezbednosni forum i konferencije o izborima za Evropski parlament i o promeni Ustava Srbije.