Finansiranje udruženja i medija u Novom Sadu – Naš novac u tuđem interesu?

Okrugli sto pod nazivom: „Finansiranje udruženja u Novom Sadu-naš novac u tuđem interesu?“ održaće se u subotu 14. septembra u Novom Sadu, u prostorijama Nezavisnog društva Novinara Vojvodine, sa početkom u 12 časova, na kojem će se na jednom mestu okupiti predstavnici civilnog sektora, predstavnici lokalnih organizacija, medija i građana i diskutovati u cilju davanja zajedničkog odgovora na više nego aktuelnu temu (ne)transparentnog finansiranja medija i udruženja u dvostrukoj evropskoj prestonici mladih i kulture – Novom Sadu.
Zašto nema sredstava za personalne asistente za osobe sa invaliditetom? Zbog čega na konkursima pobeđuju uglavnom mediji bliski vlastima? Ko stoji iza fantomskih udruženja za mlade i po kom osnovu se finansiraju? Zbog čega nema informacije o tome kako se troše dodeljena sredstva? Ova i druga pitanja postavljaju se po okončanju gotovo svakog gradskog konkursa što budi sumnje u javnosti da se novac svih nas ne troši transparentno i svrsishodno.
12.00 – 12:25
Predstavljanje analize konkursnog finansiranja udruženja i medija u Novom Sadu
(Dane Pribić, Europolis)
12.25 – 12.40
Predstavljanje predloga preporuka za transparentnije finansiranje udruženja i medija u Novom Sadu
(Ognjen Gogić, Europolis)
12.40 – 13.30
Diskusija i kreiranje preporuka
Ovaj događaj deo je višednevnog festivala demokratije DEMFEST koji u saradnji sa svojim partnerima širom Srbije priprema CRTA.
Prijavljivanje se vrši putem kratkog upitnika koji se nalazi OVDE.