Go green or go home

Beograd, 20. maj 2019. godine- 

Zaštita životne sredine, edukacija mladih o toj temi, održavanje eko manifestacija i kampanja su teme kojima se  udruženje Interaktiv iz Kragujevca ozbiljno bavi već godinama. Ovaj ambiciozan tim u planu ima i nešto veće – stvaranje Eko sela. Ideja je stvaranje eko komune kroz čije programe će se promovisati zaštita životne sredine, prilagođena trendovima razvoja aktivnosti u ovoj oblasti, ali i kroz nove kreatitvne programe u ruralnom području Kragujevca.

Ciljevi ovog koncepta su doprinos ruralnom razvoju i podrška ekonomskom osnaživanju mladih sa seoskog područja, kao i doprinos socijalizaciji dece, mladih i ostalog stanovništva promocijom koncepta života sa prirodom, tj programa za razne ciljne grupe stanovništva van urbanih sredina. Još jedna sjajna ideja tima Interaktiv je iznajmljivanje bašte u okviru programa Go green. Ona bi pre svega služila za iznajmljivanje ljudima koji žele da se bave baštovanstvom. Jedan deo bašte biće rezervisan za samo udruženje Interaktiv, čiji će tim  tu gajiti povrće i prodavati ga uz distribuciju kupcima na kućne adrese u gradu.

Korisnici koji budu želeli da iznajme baštu, moći će da računaju na savete stručnog lica, koje ima iskustva u bavljenju povrtarstvom, a planirane su i zajedničke manifestacije, druženja i slične aktivnosti socijalizacije korisnika iznajmljenih bašti. Sve povrće gajiće se bez korišćenja pesticida i drugih otrova.

Osnivanjem Eko sela i bašte udruženje Interaktiv promoviše zaštitu životne sredine i concept života sa prirodom koji podrazumeva poštovanje zakona prirode i nastojanja da se priroda sačuva u izvornom stanju, kako si uživali u njenoj blagodeti. U ovim baštama biće gajeno isključivo zdravo i neprskano povrće. Zato, ako podržavate brigu o životnoj sredini i ako vam je važno da se hranite zdravo, partite aktivnosti ovog udruženja i saznaćete kada Eko selo bude krenulo da radi. A onda, pravac Kragujevac!