Jedinstven kamp inovacija “Ja imam ideju” koji povezuje ekologiju, dizajn, tehnologiju i preduzetništvo

Beograd, 20.jun 2019. godine-  KIDHUB, dečji kreativni hab, organizuje prvi ekološki letnji kamp inovacija i IT preduzetništva “Ja imam ideju” za decu uzrasta od 13 do 16 godina od 9. do 31. avgusta na dve lokacije – Ekološki centar “Radulovački” i “Impact Hub” Beograd. Tokom tri nedelje intenzivnog edukativnog programa, osnovci i srednjoškolci će naučiti kako da reše problem iz oblasti cirkularne ekonomije (novog pristupa koji objedinjuje ekonomiju i upravljanje otpadom) dizajniranjem i programiranjem mobilne aplikacije.
Program kampa se sastoji iz tri celine “Eko dizajn – Cirkularna rešenja za budućnost”, “Programiranje mobilnih aplikacija u MIT App Inventor alatu” i “Dizajniranje prototipa i izrada poslovnog plana”. Centralna tema je cirkularna ekonomija (12. cilj održivog razvoja Ujedinjenih Nacija) jer je to jedna od ključnih tema za opstanak živog sveta na planeti Zemlji i velika mogućnost za kreiranje kreativnih poslova budućnosti koji su važni upravo za decu i mlade. Po završetku kampa, na završnom događaju 31. avgusta biće proglašena najbolja rešenja, a jedno od njih dobiće šansu da bude realizovano zahvaljujući partnerima kampa.
Kroz rad sa stručnjacima i mentorima, polaznici će kroz zanimljiv spoj primenjenje ekologije, dizajna, tehnologije i preduzetništva tokom tri modula u trajanju od mesec dana naučiti ne samo kako da dobrim idejama mogu da menjaju svet, već će boraviti u prirodi, naučiti mnogo o njenom očuvanju, upoznaće nove prijatelje s kojima će zajedno naučiti da stvaraju i učine svet u kome živimo boljim mestom. Naučiće pre svega kako da nove tehnologije primene kao kreativan alat za rešavanje konkretnog društvenog problema. Program letnjeg kampa je namenjen devojčicama i dečacima različitih interesovanja jer obuhvata društvene, prirodne nauke, dizajn i kreativno preduzetništvo. Sa njima će raditi stručnjaci iz oblasti pedagogije, dizajna, elektrotehnike, ITpreduzetništva i održivog razvoja.
Letnji kamp “Ja imam ideju” organizuje KIDHUB – dečji hab posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece od 7 do 18 godina i unapređenju zapošljivosti mladih kroz inovativne obrazovne programe koji integrišu IT, STEAM (nauku, tehnologiju, umetnost, metematiku), mejker obrazovanje, dizajn, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo. KidHub je takođe deo globalne edukativne mreže Designathon Works©, a u našim edukativnim programima do sada je učestvovalo 700 dece uzrasta od 7 do 18 godina.

Ovaj jedinstveni kamp je jedan od pobednika Superste + programa koji realizuju Erste banka i Trag fondacija.Školu je podržao VIP Mobile, a organizacija Dostignuća mladih iz Beograda je obezbedila stipendije za besplatno učešće pet devojčica u okviru programa “Girls in IT”. Partneri kampa su Impact Hub, Eko centar Radulovački i Cefin – Centar za finansijsku edukaciju i osnaživanje.

Prijave su otvorene do 4. avgusta na ovom linku  https://forms.gle/k8NkHT9wNYRzvzM89
KONTAKT Sve informacije o letnjem kampu inovacija “JA IMAM IDEJU” i o rasporedu aktivnosti možete dobiti na brojeve telefona 064 138 96 16 i 064 266 96 70 ili pišite na adresu skola@kidhub.