KOMS: Umrežavanje za budućnost

Objavljeno: 14. februara 2024. godine

Programska asistentkinjaKOMS-a, Elena Čavlin, održala je sastanak sa predstavnicima organizacija sa juga Srbije – Beyond (Bukurije Boriči i Bujar Mustafi), Livrit (Ajxhan Esatije), Budi aktivan 16 (Hedon Esati) kao i Stefanom Šubarić i Ianom Bancroftom iz Peaceful Change initiative.

Tom prilikom, predstavljen je rad KOMS-a, brojne inicijative i projekte kojima se povećava participacija mladih kroz razvijanje različitih mehanizama za njihovo učešće, ali bila je ovo prilika i da se čuje o sjajnim projektima koje su ove organizacije sprovodile u svojim zajednicama, poput „Murala mira“ ili „Zajedničkog sna“.

Upravo pomenuti nazivi ovih aktivnosti jesu u KOMS-ovom mandatu, koji se raduje saradnji sa novim potencijalnim članicama čiji su ciljevi usklađeni sa njihovim. Ove organizacije rade sa različitim mladima sa juga Republike Srbije, čiji glas takođe treba da se čuje u najvišim institucijama u Srbiji. Ovim se dodatno utiče i na umrežavanje sa drugim organizacijama članicama KOMS-a. Važnost ovakve saradnje postaje još izraženija u kontekstu implementacije Agende za mlade, mir i bezbednost.

Izvor i fotografija: KOMS