Konferencija o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti MAN 2020

MAN konferencija je godišnji događaj u organizaciji Centra E8, koji okuplja profesorke i profesore, društvene naučnice i naučnike, istraživačice i istraživače, ali i aktivistkinje i aktiviste kako bi zajedno diskutovali, analizirali i pokušali da dekonstruišu različite društvene fenomene poput maskuliniteta, rodne nejednakosti, nasilja, odnosa moći i nasilnog ekstremizma. Konferencija i njeni učesnici/e takođe nastoje da promovišu rodnu ravnopravnost, mentalno, seksualno i reproduktivno zdravlje, zdrave životne stilove i zdrave međuljudske odnose.

Tokom godina, MAN konferencija je postala jedinstven prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja među vodećim stručnjakinjama i stručnjacima iz različitih oblasti društvenih nauka. Konferencija predstavlja kombinaciju akademskog i aktivističkog pristupa, koji omogućava govornicama i govornicima, ali i publici da steknu uvid u teme i probleme koji su adresirani. Dajući svežu perspektivu i ugošćavajući važne i aktuelne govornice i govornike, MAN konferencija predstavlja platformu za inovaciju i progres, i kao takva relevantna je na nacionalnom, regionalnom ali i međunarodnom nivou.

Ove godine, MAN konferencija slavi svoj deseti rođendan i započinje svoje putovanje oko sveta. Centar E8 je pripremio jedinstveno i autentično online iskustvo, osvrćući se na teme koje su adresirane na prethodnih devet konferencija, istovremeno ostavljajući dovoljno prostora za nove diskusije i nove pravce. U okviru 24 časa, MAN 2020 će vas odvesti na putovanje kroz vreme, kontitente i teme, zajedno sa svojim saradnicima, prijateljima i partnerima, nekim poznatim, ali i nekim potpuno novim licima.