Konkurs LFN za podršku idejama građana u Nišu u 2022. godini

Objavljeno: 11. maja 2022. godine

Lokalna fondacija Niš otvorila je novi, veliki Konkurs na kojem je formalnim i neformalnim grupama građana dostupno čak 18.000 evra za realizaciju kreativnih ideja. Treći po redu konkurs LFN otvoren je do 31. maja 2022. godine.  Posle uspešno sprovedena dva konkursa u 2021. godini i 15 podržanih inicijativa građana, LFN želi da novim konkursom pruži podršku komšijama, aktivnim Nišlijama koji su spremni da pokrenu pozitivne promene u svojoj ulici, naselju, selu i gradu. Ovim javnim pozivom biće podržane inicijative koje doprinose razvoju Niša i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta.

Podrška je namenjena registrovanim udruženjima građana i neformalnim grupama (pod neformalnim grupama podrazumevaju se grupe od najmanje troje ljudi, koje su okupljene oko rešavanja problema u lokalnoj zajednici i nisu formalno registrovane) koje:

  • Pokreću i aktivno uključuju građane i građanke u svoje aktivnosti
  • Zastupaju opšte interese svoje zajednice
  • Deluju na teritoriji Grada Niša

 

LFN veruje da udruženi građani i građanke najbolje prepoznaju potrebe svojih zajednica, i to u najmanjim lokalnim jedinicama, naseljima, kvartovima, ulicama i dvorištima. Konkurs Lokalne fondacije Niš otvara prostor za raznovrsne projekte koji doprinose razvoju okruženja.

Više informacija o konkursu pogledajte na stranici LFN-a, OVDE,

ili u našem Vodiču kroz potencijalne izvore finansiranja.