Konkurs za dodelu strateških grantova za 2022. godinu

 

Objavljeno: 19. avgusta 2022. godine

Svetska organizacija za prirodu (WWF) objavljuje Program strateških grantova: Akcije Srbije u oblasti životne sredine, prirode i klime – bezbedna priroda i klima koji je namenjen organizacijama koje se bave životnom sredinom i klimatskim promenama, u iznosu od maksimalno 18.000 evra.

Ovim projektom, WWF teži da formira mrežu organizacija civilnog društva u Srbiji, koja će sprovoditi održive ideje iz oblasti zaštite životne sredine i klime, i ojača kapacitete organizacija kako bi postale važni sagovornici u daljem kreiranju politika iz ove oblasti. Projekat je podržala EU kroz Program podrške civilnom društvu.

Program podrške OCD podrazumeva:

  •  finansijsku podršku za sprovođenje projekta iz oblasti zaštite životne sredine u maksimalnom iznosu od 18000,00 € po projektu;
  • jačanje finansijskih, programskih i operativnih kapaciteta;
  • tematsko umrežavanje OCD, institucija i domaćih i međunarodnih organizacija

 

Ciljevi programa su:

Cilj 1: Poboljšanje kapaciteta predstavnika organizacija civilnog društva za praćenje lokalnih i nacionalnih politika i propisa u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena.

Cilj 2: Istraživanje i analiza nedostataka u upravljanju politikama i regulatornim okvirima koji se odnose na zaštitu životne sredine i ublažavanje klimatskih promena.

Cilj 3: Zalaganje za ispravne i efikasne lokalne i nacionalne politike zaštite životne sredine i klimatskih promena.

Cilj 4: Promovisanje dijaloga i aktivnog angažovanja građana kao preduslov za postavljanje efikasnih reformi i politika iz oblasti životne sredine za pristupanje EU.

Cilj 5: Podizanje svesti o važnosti uspostavljanja ispravnih i efikasnih politika zaštite životne sredine i klimatskih promena koje omogućavaju razvoj održivog ekosistema u Republici Srbiji.

Kako se prijaviti?

Podnošenje predloga projekata se vrši isključivo elektronskim putem, slanjem tražene dokumentacije na: grantovis@wwfadria.org.

Informativna onlajn sesija će biti održana 2. septembra 2022. godine od 12.00 do 13.00 časova. Prijava za onlajn sesiju se vrši kontaktiranjem tima Svetske organizacije za prirodu Adria Srbija na: grantovis@wwwfadria.org

Rok za podnošenje koncepta predloga projekata je 22. septembar 2022. godine do 15.00 časova.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji pronađite u našem Vodiču kroz potencijalne izvore finansiranja, OVDE.