Konkurs za polaznike i polaznice Škole parlamentarizma

Objavljeno: 31. oktobra 2022. godine

Centar za istraživanje transparentnost i odgovornost (CRTA), uz podršku Misije OEBS u Srbiji, raspisuje Konkurs za polaznike i polaznice Škole parlamentarizma (decembar 2022 – april 2023).

Akademiju demokratije, namenjenu mladima koji žele da budu pokretači pozitivnih promena u društvu, do sada uspešno završilo više od 180 polaznika i polaznica. Ove godine, Crtina Škola parlamentarizma, koja se organizuje pod okriljem Akademije demokratije, nastoji da upozna studente, aktiviste, novinare i mlade predstavnike političkih partija sa strukturom i načinom rada Narodne skupštine Republike Srbije, kao i sa dostupnim skupštinskim mehanizmima za veće učešće građana u radu parlamenta. Učesnici će saznati zašto je važan nezavisan, transparentan i odgovoran rad Narodne skupštine i koliko on doprinosi uspostavljanju vladavine prava i izgradnji demokratskog i odgovornog društva. Takođe, ova škola će pružiti relevantna znanja svima onima koji žele da se upoznaju sa osnovnom i stvarnom ulogom parlamenta, aktuelnim položajem Narodne skupštine u političkom sistemu Srbije, kao i sa mehanizmima građanske participacije koji se sve više koriste kako bi se zakoni donosili u najboljem interesu građana. Polaznike očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri modula – vikend radionica koje će se sprovoditi uživo. Pored teorijskog, program će obuhvatiti i praktičan rad uz odgovarajuću mentorsku podršku, posetu parlamentu i razgovor sa Narodnim poslanicima, kao i simulaciju sednice parlamenta.

Polaznici i polaznice koji budu učestvovali na svim modulima i pokazali zalaganje u praktičnim zadacima između modula dobiće sertifikat o uspešno završenoj Školi parlamentarizma.

Konkurs je namenjen mladima između 18 i 30 godina, a otvoren je do 16. novembra, do kraja dana. Prijavu za učešće možete popuniti OVDE.Novi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više