Konkurs za poziciju savetnika/savetnice narodnih poslanica i poslanika

 

Beograd, 18.08.2023.

Kroz Program podrške narodnim poslanicama i poslanicima, Beogradski centar za bezbednosnu politiku će pružiti stručnu i istraživačku podršku kako bi se unapredio rad parlamentaraca i osigurala efikasnost u donošenju odluka, sa fokusom na nove poslaničke grupe koje će biti korisnici ovog programa. Tim povodom, u potrazi su za zainteresovanima za poziciju savetnika ili savetnika narodne poslanice/poslanika.

Opis pozicije: 

U okviru ovog projekta, BCBP je u potrazi za zainteresovanim kandidatima za poziciju savetnika ili savetnice poslanika ili poslanice u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Ova pozicija je od vitalnog značaja za inicijativu i igraće ključnu ulogu u obezbeđivanju kvalitetne istraživačke podrške poslanicima kako bi bolje razumeli i analizirali ključna politička dešavanja i zakonodavstvo. 

Budući savetnici/ce biće odgovorni za sastavljanje važnih dokumenata, pružanje podrške u pripremi predloga i amandmana, kao i za komunikaciju sa poslaničkim grupama, te će učestvovati u istraživanjima koja će biti od suštinskog značaja za odlučivanje i donošenje političkih inicijativa. 

Uslovi:

BCBP je u potrazi za diplomcima ili studentima završnih godina fakulteta društvenih nauka koji žele doprineti parlamentarnom procesu kroz svoje istraživačke veštine. Poznavanje rada Narodne skupštine Republike Srbije i političkog sistema u Srbiji je od ključnog značaja kako biste mogli usmeriti svoje istraživanje prema relevantnim temama. Iskustvo u sprovođenju istraživanja, analizi podataka i izradi izveštaja biće od velike koristi, kao i sposobnost efikasnog upravljanja sopstvenim vremenom kako biste ispunili ciljeve istraživanja u datim rokovima. 

Radno mesto podrazumeva kombinaciju rada u prostorijama političke partije/partija, rada na daljinu i potencijalno rada u Skupštini. Bitna je dobra komunikacija s dodeljenim poslanikom/poslanicom i BCBP-om kako biste osigurali da vaše istraživanje bude temeljno i relevantno za parlamentarne procese. 

Za ovaj plaćeni radni angažman, izabrani kandidati i kandidatkinje potpisaće ugovor o delu na period od 7 meseci

Ukoliko smatrate da ispunjavate navedene uslove i zainteresovani ste za ovu priliku, možete se prijaviti putem sledećeg linka. 

Prijave su otvorene do 24. avgusta. 

Za sva dodatna pitanja ili nedoumice, možete pisati na mejl gorana.pebic@bezbednost.org.

Izvor: BCBP