Konkurs za program donacija Lokalne fondacije LFP – Naš kraj, naša ideja!

Objavljeno: 22. juna 202. godine

Lokalna fondacija Pančevo – LFP ponovo organizuje konkurs kako bi finansijski podržala lokalne inicijative na čitavoj teritoriji grada i naseljenih mesta Pančeva.   Podržavaju ljude koji su udruženi u tim i imaju želju da na neki način poboljšaju svoju ulicu, kraj, zajednicu i mesto u kojem žive. Veruju da mnogi njihovi sugrađani i komšije tačno znaju šta i na koji način može da se popravi i ulepša u  okruženju, koje bi aktivnosti njima bile značajne i zanimljive – i da imaju konkretne ideje da ove pozitivne promene sprovedu u delo!

Inicijative koje podržavaju kroz ovaj program nisu tematski ograničene, mogu se realizovati u oblastima kao što su kultura, obrazovanje, umetnost, ravnopravnost, ljudska prava, unapređenje i zaštita životne sredine, javno zdravlje, informisanje zajednice, i sve druge koje kao važne odredi sama zajednica.

Lokalna fondacija LFP M je razvojna fondacija i funkcioniše na sledeći način – sakuplja donacije od građana i kompanija da bi  kroz taj stvoreni fond finansijski podržali inicijative koje se prijavljuju na ovaj konkurs i sprovode projekte. Na taj način ljudi prave pozitivne promene u svojoj lokalnoj sredini, doniran novac se vraća uzajednicu i stalno kruži, a dobrobiti tog procesa osećaju svi građani i građanke Pančeva.

Više o uslovima konkursa snajte u našem Vodiču kroz potencijalne izvore finansiranja, OVDE.