Konkurs za Školu političkog i izbornog sistema otvoren do 9. oktobra!

Objavljeno: 4. oktobra 2022. godine

Nacionalna koalicija za decentralizaciju kao organizacija civilnog društva koja se više od 12 godina bavi decentralizacijom i reformom izbornog sistema, kao i pružanjem podrške civilnom društvu, u okviru Programa izborne reforme, organizuje novu, treću po redu, „Školu političkog i izbornog sistema“.

Namenjena je predstavnicima i predstavnicama političkih partija, organizacijama civilnog društva, studentima i studentkinjama, aktivistima i aktivistkinjama, kao i novinarima i novinarkama.

Planirano je šest trodnevnih „Škola“ širom Srbije, u nastojanju da se polaznicama i polaznicima pruži inovativna teorijska i praktična znanja u oblasti političkog i izbornog sistema, političkog organizovanja i decentralizacije.  Prva je održana početkom juna u Beogradu, druga u septembru u Sremskoj Kamenici, a naredna će se održati u Novopazarskoj Banji polovinom oktobra. Po završetku, učesnice i učesnici će steći znanja i veštine koje će u budućnosti moći da primene u okviru svojih političkih stranaka, pokreta, organizacija civilnog društva i/ili kroz unapređenje medijskog izveštavanja o političkim pitanjima.

Treća „Škola političkog i izbornog sistema“ održaće se od 14. do 16. oktobra u Novopazarskoj Banji. Prijave se vrše slanjem mejla s kratkom biografijom i motivacionim pismom na info@nkd.rs ili popunjavanjem forme na Biram koga biram sajtu.

Rok za prijavu je nedelja, 9. oktobar 2022. godine, do kraja dana.

Izvor: NKDNovi Kalkulatori resurs centra

Saznaj više