Konsultant / Kompanija – Mapiranje i procena postojećih lokalnih i međunarodnih servisa i praksi podrške deci žrtvama nasilja u digitalnom okruženju

Beograd, 19. oktobar 2018. godine –

Za potrebe projekta „Prevencija i borba protiv seksualnog zlostavljanja i eksploatacije dece na internetu u Srbiji i BiH“ kojeg realizuju različiti partneri na nacionalnom nivou i Save the Children, traži se konsultant ili kompanija (u daljem tekstu: konsultant) sa relevantnim iskustvom.

Konsultant će biti zaduženi da mapiraju i izvrše procenu postojećih servisa podrške deci žrtvama nasilja u digitalnom okruženju, uključujući najbolje domaće i međunarodne prakse i modele s ciljem davanja preporuke za buduće delovanje za institucije i profesionalce u Republici Srbiji.

Mapiranje treba da sveobuhvatno prikaže zaštitu dece žrtava digitalnog nasilja od identifikacije žrtve, tehnike podrške i jačanja žrtve, te proces reintegracije ili integracije u društvo, uz neophodnu participaciju dece u celokupnom procesu.

Ciljna grupa zadatka su lokalne i međunarodne organizacije i institucije koje se bave zaštitom dece s fokusom na najbolje prakse u zaštiti žrtava seksualnog i drugih oblika nasilja nad decom u digitalnom okruženju.

Više o opisu dužnosti kao i o projektu možete pročitati OVDE.