Međunarodni dan praktikanata

Beograd, 06. novembar 2018. godine –

Ove godine obeležavanje Međunarodnog dana praktikanata ima dva segmenta – onlajn kampanju, ali i događaj okupljanja na Platou, ispred Filozofskog fakulteta, u petak, 9. novembra od 12 do 14h.
Umetnički performans glumaca iz Organizacija kreativnog okupljanja „OKO“ će na satiričan i komičan način prikazati svakodnevne situacije kroz koje mladi prolaze na praksama poput nošenja kafe i bureka, u vidu interaktivnog skeča. Odmah posle će svi prisutni uzeti kafe i pištaljke, i zaputiti se ka Trgu republike, gde će kroz šetnju simbolično nositi kafe i istovremeno glasno protestovati kako bi se široj javnosti ukazalo na nepovoljnu poziciju praktikanta.
Sve detalje o događaju možete pogledati ovde.
Ukoliko niste u mogućnosti da  se pridružite , zapratites  Fejsbuk stranicuInstagram profil i podelite svoja iskustva sa vaših praksi uz heštegove #KvalitetnePrakse #3u1praksa i #INSTAntpraksa.
Za sve dodatne informacije, pišite nam na imejl adresu danijela.grubnic@bos.rs.
Ovaj događaj se organizuje u okviru projekta „Kvalitetne radne prakse – put ka zapošljivosti mladih“ uz podršku Solidar Suisse-a Kancelarije u Srbiji. Događaj je podržan i od strane Krovna Organizacija Mladih Srbije.