Milica Antić iz Građanskih inicijativa: Snažno civilno društvo za snažne demokratije

Novo izdanje Balkan Civic Practice koje je objavila Balkanska mreža za razvoj civilnog društva (BCSDN) posvećeno je razmatranju izazova u okruženju za razvoj civilnog društva u Zapadnom Balkanu i Turskoj, fokusirajući se na lokalne odgovore u borbi protiv zatvaranja građanskog prostora. Cilj ovog izdanja je da sakupi mišljenja stručnjaka, akademika i aktivista iz mreže BCSDN-a i šire, kako bi raspravljali o tome šta se može učiniti da se promoviše građanski prostor u zemljama zapadnog Balkana.

Deleći priče o otpornosti u vremenima sužavanja građanskog prostora na Balkanu i široj Evropi, ovo izdanje se osvrće na glavne rasprave, ideje i zaključke Međunarodne nedelje civilnog društva Moć zajedništva! Međunarodnu nedelju civilnog društva 2019 (ICSW) organizovale su Građanske inicijative sa međunarodnom mrežom CIVICUS, i u saradnji sa BCSDN-om, ovog aprila u Beogradu.

Najvažnije rezultate ovog događaja u tekstu pod nazivom Snažno civilno društvo za snažnu demokratiju, predstavlja naša Milica Antić, koordinatorka na programu za jačanje kapaciteta civilnog društva.

Njen članak na engleskom možete pročitati u nastavku.