Najava koncerta Srpsko – jevrejskog pevačkog društva na Kolarcu

Objavljeno: 15. decembra 2023. godine

Božići i Hanuka donose svetlost, radost, pozivaju na mir u nama i oko nas, dok je Nova Godina sinonim za dobre želje nama samima i onima koje volimo.  Nažalost u ovoj godini bilo je previše ružnog i tužnog, pa baš zato moramo želeti lepše sebi i drugima. Tešjko je isključiti se i zaboraviti na probleme, zato je tu Srpsko – jevrejsko pevačko društvo i njihova muzika. Lepeza kompozicija, različitih epoha i stilova, na puno jezika (12), stvoriće čaroliju  i povesti vas na malo krstarenje prazničnim čarobnim putem. Muzika će izbrisati brigu, doneti ljubav, toplinu, osmehe..mirise sreće, …dobre vibracije, zbog kojih ćete zaboraviti na sivilo svakodnevnice.

Koncert će se održati na Kolarcu, u četvrtak 21.12.23. u 20 časova, a prihod od karata (po popularnoj ceni) namenjen je deci u Zvečanskoj.

Koncertni program je kolaž duhovne, tradicionalne i moderne muzike, na srpskom, hebrejskom, ladinu, nemačkom, engleskom, latinskom, španskom, hrvatskom, romskom, svahiliju.. koji slavi praznike i gradi interkulturni dijalog, potseća na toplinu prijateljstva, bogatstvo različitosti, preplitanje tradicija,  poziva na mir i ljubavNežna, radosna, topla muzika – kolende, molitve, psalmi, gospel, pop….Ocho Kandelicas, Ahavat Olam, … Stille Nacht/Tiha noć, Benedictus, Christmas grace…Amazng grace…Ojos pretos/Ruse kose…Romski medl, Imagine, Pipes of peace, Heal the world…..Feliz navidad…..samo su deo muzičke čarolije.Ostalo dođite da ćujete!

Divne kompozicije izvode se uz zvuke violine (Jelena Pejanović), harmonike (Miloš Punišić), klarineta (Duško Stamenković), gitare (Zoran Veljković), klavira (Miloš Jerotić) i udaraljki (Dušan Petrović), pod dirigentskom palicom Bojane Radivojević i solističkih numera Aleksandre Lojanice,  Miloša Gašića, Nenada Poledice, Slobodana Japundžića, Milana Rakića. Za koncept i organizaciju koncerta „kriva“  je Marlena Weinberger Pavlović, predsednica Srpsko – jevrejskog pevačkog društva. Hor SJPD obećava sjajan provod uz mala iznenađenja i puno optimizma! Dođite!!.

Koncert omogućili: Delegacija EU u Srbiji, Ambasada Nemačke, Ambasada Španije, Informatika, Ministarstvo kulture i Institut Servantes