Najava konferencije o borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i neplaćenom radu

Objavljeno: 6. decembar 2023. godine

Fondacija Centar za demokratiju, uz podršku Nemačke razvojne saradnje, u četvrtak, 7. decembra 2023. godine organizuje konferenciju na temu „Ključni izazovi u obezbeđivanju rodne ravnopravnosti u Srbiji: borba protiv rodno zasnovanog nasilja nad ženama i priznavanje neplaćenog rada“.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Mentorstvo i praćenje za stvarni uticaj“ (Mentoring and Monitoring for Real Impact) koji se realizuje u cilju promovisanja rodne ravnopravnosti u Srbiji kroz osnaživanje ženskih organizacija da odgovore na ključne rodne izazove u društvu.

Na skupu će biti predstavljeni rezultati projekata lokalnih partnerskih organizacija: Udruženje žena Peščanik (Kruševac), Ženski centar Užice (Užice), Udruženje građana Ternipe (Pirot), Žensko udruženje kolubarskog okruga ŽUKO (Lazarevac), Gender Knowledge Hub (Novi Sad).

Razgovaraće se o unapređenju rodne ravnopravnosti i rešavanju rodnih izazova u srpskom društvu na nacionalnom i lokalnom nivou, sa posebnim naglaskom na probleme nasilja nad ženama i neplaćenog rada žena i muškaraca u Srbiji.  Na konferenciji će učestvovati predstavnici/e državnih institucija, međunarodnih organizacija, nezavisnih institucija, organizacija civilnog društva.

Agendu konferencije možete preuzeti OVDE.