Namirnice za prodavce časopisa Liceulice

Danas, 11. oktobra, počinje vikend akcija Banke hrane u okviru koje ćete u Maxi super marketu na Obilićevom vencu 25 (BG) moći da donirate namirnice za prodavce časopisa Liceulice

Volonterke/i čekaće vas danas od 15-19h, sutra od 10-18h i u nedelju od 9-15h.

LICEULICE je neprofitna organizacija posvećena podršci onima koji najteže dolaze do posla i koji žive na margini našeg društva. Delujući kao nezavisan fond, a na principima socijalnog preduzetništva, od 2010. godine aktivno doprinosi socijalnoj i ekonomskoj inkluziji pripadnika ugroženih grupa. Umesto da obezbeđuje neki oblik pasivne pomoći, stvaraju se uslovi u kojima korisnici mogu sami da zarade za život. Jednostavno rečeno, pomažemo im se da sami sebi pomognu.

Rrad se ne završava s humanitarnom pomoći, koja se takođe daje mnogima kojima je neophodna. Podrška je usmerena na sveobuhvatno osnaživanje pojedinaca u teškoj materijalnoj situaciji ili isključenih iz društva, a koji žele da rade i da vlastitim trudom promene svoj život.

Veruje se da je mogućnost da se zaradi ključni korak na putu ka stabilnosti i boljem životu i zbog toga je odabran aktivni metod podrške, umesto zadovoljavanja pukom humanitarnom pomoći, koja sama po sebi ne rešava problem. Ukoliko nešto postignete sami, to će vas ohrabriti i osnažiti daleko više nego ako istu stvar neko drugi učini za vas.

Radi se isključivo s našim prodavcima, a to su osobe koje je društvo iz raznih razloga skrajnulo na marginu, koje žive u ekstremnom siromaštvu ili se suočavaju s nekim oblikom invaliditeta. Brojnim aktivnostima LICEULICE fonda, utiče se na uzroke socijalne i ekonomske marginalizovanosti.