NDMBGD: Prikupljena sredstva za plaćanje kazni

Inicijativa Ne davimo Beograd zahvaljuje se građanima i građankama koji su donacijama omogućili da platimo kaznu zbog koje je jednom od aktivista inicijative Radomiru Lazoviću prećeno zatvorom i zaplenom imovine. Ovo je jedan od preko 30 procesa koji su vođeni protiv inicijative Ne davimo Beograd, a u kojem smo zbog organizacije protesta protiv rušenja u Hercegovačkoj ulici, osuđeni da platimo 100 hiljada dinara. Ova kazna naknadno je zbog neplaćanja, preinačena u 60 dana zatvora i zaplenu imovine.

U periodu od petka 11. do utorka 15. oktobra, uspeli smo da sakupimo novac za plaćanje kazni. Uplatama 135 građana i građanki iz 9 gradova, preko dinarskog računa inicijative prikupljeno je 243.670,47 dinara. Preko onlajn alata, uplatu je izvršilo 40 ljudi, a prikupljeno je 1340 evra.

Hvala vam na podršci, poverenju i pomoći da prebrodimo i ovu prepreku!

Kako iznos na koji smo za sada osuđeni nije konačan, već samo trenutno stanje u kome se Inicijativa nalazi, sav novac koji je prikupljen biće sačuvan upravo za ove potrebe. Inicijativa će sva prikupljena sredstva iskoristiti za stvaranje fonda za zaštitu naših aktivista, koji se sreću sa sličnim pretnjama u borbi za slobodnu i demokratsku Srbiju.

Ukoliko želite da nastavite da podržavate rad inicijative Ne davimo Beograd kako bismo bili u mogućnosti da organizujemo nove protestne akcije, analize, prijave, tužbe, okupljanja i redovan rad to možete uraditi na linku: https://nedavimobeograd.rs/ukljuci-se/doniraj/

Čiji grad?