NURDOR: “Pruži korak” za roditeljsku kuću

Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su u četvrtak, 19. septembra,  krenuli pešice iz Niša ka Beogradu sa ciljem prikupljanja novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu za potrebe Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR. Pre dve godine akcijom “Pruži korak” Tamara i Bogdan su obezbedili oko tri miliona dinara za izgradnju dečje hemato-onkologije u Niš.

Bojana Penov iz NURDOR-a kaže da u ovom trenutku ovo udruženje može u Beogradu, u jednoj roditeljskoj kući i još dve koje se koriste u te svrhe, obezbedi smeštaj i druge potrebne uslove za 13 porodica.

“To nije dovoljno i mi želimo da izgradnjom još jedne roditeljske kuće i smeštajem za još 15 do 20 porodica znatno proširimo kapacitete i obezbedimo adekvatne uslove svim porodicama koje dolaze na lečenje iz unutrašnjosti”, objašnja Penov.

Tamara Klaić, nakon polaska iz Niša, kaže da je pešačenje za nju zapravo odmor nakon svih napora oko organizacije celog ovog poduhvata.

“Planiramo da dnevno prepešačimo oko 30 kilometara i da 26. septembra stignemo u Beograd, u popodnevnim časovima”, kaže Tamara.

U Beogradu će potom istog dana biti organizovan “Marš solidarnosti”.

“Verujemo da će nam se pridružiti svi oni koji su objektivno bili sprečeni da sa nam pešače od Niša. Verujemo da će to biti prilika da pokažemo koliko se može postići kada postoji želja, dobra namera i medjusobna solidarnost”, dodaje Bogdan Stevanović.

“Marš solidarnosti” će početi od Sportskog centra Banjica u 15h i završiti se ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije “Pruži korak” na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije. Svi koraci koje napravite biće konvertovani u dinare i donirani NURDOR-u, a sva suma koja se bude prikupila biće donirana od strane društveno odgovornih kompanija, za ovu namenu.

Prvog dana, prema podacima NURDOR-a, instalirano je preko 80.000 aplikacija.

Poruke se mogu slati i na NURDOR SMS broj 1150, a cena je 100 dinara. Za pomoć je aktivan i račun NURDOR: 170-30010715000- 82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: “Pruži korak”.