Obuke za mlade u Nišu – Od ideje do akcije

Objavljeno: 17. oktobra 2023. godine

Udruženje Proaktiv organizuje radionice za mlade od 15 do 30 godina koji žele da saznaju kako od dobre ideje doći do akcije i realizacije.

U okviru projekta „Od ideje do akcije“ 19. i 20. oktobra u Nišu će biti održane obuke za mlade, a zainteresovani mogu da se prijave na: office@proaktiv.org.rs slanjem svojih podataka (ime i prezime, broj godina, kontakt telefon).

Za ovaj program mogu da se prijave učenici, studenti, volonteri, omladinski radnici, predstavnici udruženja mladih/za mlade. Učešće je besplatno.

Programi obuka značajno će doprineti sticanju ličnih, socijalnih i radnih veština među mladima, promovisaće se aktivizam i socijalna odgovornost mladih.  Cilj projekta je da se podignu stručni kapaciteti i pruži podrška udruženjima mladih/za mlade i neformalnim grupama mladih u južnoj Srbiji.

Kroz tri programa obuke u Nišu, Leskovcu i Prokuplju biće osnaženo 60 predstavnika udruženja i neformalnih grupa, a najbolje ideje će dobiti finansijku, mentorsku i operativnu podršku za realizaciju.

Izvor: Proaktiv