Održana još jedna obuka promišljanja za nastavnike građanskog vaspitanja

Beograd, 7. septembar 2020.

Nakon što su tri grupe nastavnike uspešno završile obuku za primenu tehnike promišljanja u nastavi, održana je obuka za još jednu, četvrtu po redu, grupu nastavnika.

Obuka je prevashodno bila namenjane nastavnicima koji predaju građansko vaspitanje u osmom razredu ili višim razredima. U radu su bili uključeni nastavnici iz čitave Srbije. Obuka je izvođena putem platforme Zoom, ali to nije uticalo na kvalitet izvođenja. Učesnici su imali mogućnost  da rade u manjim grupama i simuliraju ceo tok primene tehnike u 10 koraka u školi, ali ovog puta u ulozi učenika. Sa druge strne ekrana imali su sjajne trenerice Tatjanu Matijaš i Sanju Bašić, koje su, sa dugogodišnjem iskustvom u obukama za građansko vaspitanje, na kvalitetan način pokazale kako da kvalitetno izvedu čas deliberacije/ promišljanja u učionici ili putem onlajn platforme.

Nakon završene obuke, nastavnici će održati po jedan čas promišljanja sa jednom svojom grupom učenika i učenica, a Građanske inciajtive će preneti utiske iz učionica.

Obuka je realizovana u okviru projekta “Bridging the gap – Promoting tolerance and equality through Civic Education”, koji Građanske inicijative realizuju uz podršku Ambasade Republike Češke.

 

 Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više