Onlajn panel: „Pokrenimo dijalog u oblasti rada i zapošljavanja”

Objavljeno: 10. maja 2022. godine

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva na onlajn panel diskusiju „Pokrenimo dijalog u oblasti rada i zapošljavanja” koja će se održati u petak 13. maja 2022. godine od 10 do 12 časova.

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje panel diskusiju za Istočnu i Južnu Srbiju u okviru projekta „Ravnopravnost ne može da čeka”. U okviru ovog projekta su do sada održali više info-sesija za predstavnike lokalne samouprave, civilnog sektora, biznisa i medija. Predstavili su afirmativne mere za zapošljavanje i poboljšanje položaja žena i drugih ugroženih grupa na tržištu rada u Srbiji i razgovarali o tome zašto je važno da se o diskriminaciji govori i na koji način, kao i o važnosti mentalnog zdravlja na radnom mestu i publikovali su više istraživanja i priručnika na ove teme.

Ovim panelom žele da okupe sve aktere na lokalnom novou i da otvore dijalog između predstavnika lokalne samouprave, medija, civilnog sektora i biznis sektora o izazovima sa kojima se susreću svakodnevno i načinima na koje se može odgovoriti tim izazovima. Na panelu će biti predstavljeno Istraživanje socijalnih korena rodne diskriminacije, koje je nastalo u okviru ovog projekta, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, kao i set preporuka za izradu novih LAP-ova za zapošljavanje koji će u sebi sadržati rodnu komponentu.

Smatraju da je jako važno da se svi akteri na lokalu upozanju sa potrebama koje postoje, prenesu svoje utiske i da zajedno rade na stvaranju boljih uslova za rad i zapošljavanje svojih sugrađana i sugrađanki, stoga  pozivaju da im se pridružite u razgovoru.

Agendu možete pogledati OVDE.

Za učešće u onlajn panelu potrebno je prijaviti se do četvrtka 12.05.2022 u 17 časova, putem linka, OVDE.

Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac