Otvoren konkurs „Dunavski umetnik 2023″

Objavljeno: 11. oktobra 2023. godine

Mladi istraživači Srbije pozivaju zainteresovane, uzrasta od 6 do 18 godina, da se prijave na ovogodišnji konkurs za učešće na Međunarodnom takmičenju „Dunavski umetnik 2023“.

Međunarodno takmičenje „Dunavski umetnik“ je ekološko-umetničko takmičenje koje organizuje Međunarodna komisija za sliv reke Dunav i Globalno partnerstvo za vode za Centralnu i Istočnu Evropu. Кonkurs se sprovodi u 14 zemalja na slivu reke Dunav od 2004. godine. Mladi istraživači Srbije uz podršku Republičke Direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, od 2010. godine koordiniraju ovaj konkurs u Srbiji.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Neka Dunav bude plav!“.

Pored dosadašnjih umetničkih radova i jednominutnih videa, učenici mogu svoje ideje da predstave i u kategoriji fotografija (koja je zamenila pređašnju kategoriju mapa).  Zadatak je da prošetate do obale bilo koje reke ili jezera u slivu reke Dunav na teritoriji Republike Srbije i tamo napravite ekološko umetničko delo koristeći materijal koji ste pronašli pored reke, snimite video ili napravite fotografiju.

Detaljne informacije o konkursu i smernice za izradu rada, izbor kategorija radova, kao i tehnička uputstva za slanje radova proučite u dokumentu DAM Uslovi konkursa i smernice 2023. Elektronsku verziju radova pošaljite nacionalnom organizatoru takmičenja, Mladim istraživačima Srbije, uz popunjen dokument Prijava za konkurs Dunavski umetnik 2023.

Rok za predaju radova je petak 20. oktobar 2023. godine do 00:00 časova putem mejla dunavski.umetnik@mis.org.rs

Inspiraciju za radove možete pronaći u videu koji je organizator objavio pre par godina, OVDE.

Izvor: Mladi istraživači