Otvoren konkurs Slavimo filantropiju

Fondacija Ana i Vlade Divac otvorila je konkurs Slavimo filantropiju. Cilj konkursa je pružanje podrške Fondacija Ana i Vlade Divaclokalnim  udruženjima i fondacijama za realizaciju lokalnih kampanja sa ciljem promocije filantropije, kulture davanja i transparentnosti među građanima i građankama u lokalnoj zajednici, sa ciljem rasta filantropskih davanja, razvoja međusektorskih partnerstava na lokalu i podizanju nivoa transparentnosti i poverenja građanki i građana u organizacije civilnog društva.

Udruženja i fondacije za realizaciju projekta/kampanje mogu dobiti do 200.000 dinara. Za prvi krug selekcije, organizacije se mogu prijaviti do 25. jula 2020. godine.

Sve informacije o konkursu dostupne su na www.divac.com/slavimofilantropiju .

Konkurs Slavimo filantropiju deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo, a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.