Otvoren konkurs za Klubove za inovacije

Objavljeno: 5. februara 2024. godine

UNICEF u Srbiji, u saradnji sa implementacionim partnerom Dostignuća mladih u Srbiji, poziva na učešće u 2. ciklusu konkursa za osnivanje i opremanje Klubova za inovacije.

Svrha Kluba za inovacije je da informiše, obrazuje i inspiriše mlade da stvaraju inovativna rešenja u oblasti tehnologije, nauke, ekologije i društvenih inovacija. Klub je opremljen savremenim alatima i mobilijarom koji omogućava mladim ljudima da se okupljaju, pokreću inicijative i sarađuju.

U okviru Kluba za inovacije organizuju se radionice, obuke, predavanja, kursevi, vršnjačka mentorstva, takmičenja, kao i ostali događaji koji okupljaju mlade ljude i omogućavaju im da se angažuju u svojoj zajednici. Uloga Kluba za inovacije je da organizuje dodatnu podršku mladima za njihove ideje i inicijative, a to će im biti omogućeno uz dodatnu mentorsku podršku ljudi koji dolaze iz različitih oblasti i uz stručno vođstvo osoba koje u Klubu rade.

Partneri okupljeni oko Kluba za inovacije najčešće dolaze iz javnog sektora, visokog obrazovanja, privatnog sektora, nevladinih organizacija kao i neformalnih grupa. Partneri se okupljaju oko zajedničkog interesa da unaprede  zajednicu u kojoj žive.

Da biste se prijavili za sredstva za uspostavljanje Kluba za inovacije potrebno je da popunite prijavu OVDE.

Prijava uključuje:

  • Informacije o podnosiocu aplikacije i iskustvu u sličnim projektima i inicijativama
  • Opis uspostavljenog partnerstva za pokretanje Kluba za inovacije
  • Predlog programskih aktivnosti Kluba za inovacije za godinu dana

 

Na konkurs mogu da se prijave udruženja građana, kancelarije za mlade, omladinski klubovi, omladinski centri, inovacioni centri.

Uslov je da postoji prostor sa svim komunalnim priključcima i obavljenim svim potrebnim građevinskim radovima, koji je spreman za korišćenje.

Vrednost investicije za osnivanje, opremanje kluba i pokretanje programa kluba za inovacije je 1,000,000 dinara.

Rok za prijavu je utorak, 20. februar 2024. godine u 17 časova.

Izvor: Dostignuća mladih