Otvoren konkurs za novu generaciju Rok kampa za devojčice!

Objavljeno: 25. juna 2024. godine

FEMIX najavljuje sedmi Rok kamp za devojčice koji će se ove godine održati na Rudniku, od 25. do 31. avgusta. Konkurs za novu generaciju biće otvoren od 21. juna do 23. jula 2024. godine.

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku. Tokom sedam dana kampa, učesnice će imati priliku da od mentorki, mladih muzičarki sa alternativne muzičke scene, uče osnove sviranja električne gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, kao i pevanja, snimanja zvuka, komponovanja, i muzičke produkcije. Na kampu će biti formirani bendovi koji će osmisliti originalne pesme i nastupiti na završnom koncertu poslednjeg dana kampa, u Domu kulture na Rudniku.

Na Rok kamp za devojčice mogu da se prijave devojčice uzrasta između 11 i 14 godina koje se interesuju za rok muziku i volele bi da nauče da sviraju električnu gitaru, bas gitaru, bubnjeve ili klavijaturu. Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta (ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa). Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam..

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom. Kao i prethodnih godina, pored muzičkih radionica, u okviru kampa će se realizovati i niz radionica na teme poput samopouzdanja, scenskog nastupa, veština komunikacije, kao i razgovora o iskustvima aktivnih muzičarki, ženskoj istoriji u muzici i muzičkom novinarstvu.

Više o uslovima i načinu prijavljivanja pogledajte na sajtu organizatora, OVDE.Finansijski alati Resurs centra

Saznaj više