Otvoren konkurs za podršku STEM obrazovanju

Objavljeno: 1. novembra 2023. godine

Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, a u okviru projekta „Obrazovanje za digitalnu ekonomiju“ raspisuje konkurs za srednje škole sa teritorije Republike Srbije.

Cilj konkursa je obezbeđivanje kvalitetnijeg STEM obrazovanja za učenike srednjih škola u Srbiji.

Škole se mogu prijaviti na konkurs za opremu (3D štampači, 3D skeneri, CNC mašine, mBot roboti, micro:bit uređaji, LEGO Mindstorms setovi, drugi setovi robota, Internet of Things oprema, oprema za kabinete prirodnih nauka ili naučne klubove, kompjuteri, tableti, pametne table, eksponati u parkovima nauke i drugo) u vrednosti od 440.000 dinara koja im je neophodno za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti, a koja će im pomoći da svojim učenicima uspešno predstave nastavu iz STEM oblasti.

Na konkursu će biti podržano najmanje sedam srednjih škola sa teritorije Republike Srbije.

U okviru prethodnih projekata podržano je 17 srednjih škola koje su dobile sredstva za nabavku opreme. Škole koje su u prethodnom ciklusu dobile opremu mogu se prijavi na novi konkurs, ali će prioritet imati škole koje do sada nisu podržane kroz aktivnosti Fondacija Ana i Vlade Divac.

Na konkurs je moguće aplicirati isključivo slanjem prijavnog formulara i svih potrebnih dokumenata putem onlajn formulara OVDE.

Konkurs je otvoren do 01. decembra 2023. godine u 16 časova.

Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac