Otvoren konkurs za projekte mladih U Obrenovcu, Zaječaru, Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu

 

 

Objavljeno: 25. novembra 2022. godine

Fondacija Ana i Vlade Divac poziva sve neformalne grupe mladih sa teritorija lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladicin Han da se prijave prodloge svojih projekata do 25. januara 2023. godine.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa ministarstvom relevantnim za pitanja omladine, podržavaju se omladinski fondovi u izabranim ruralnim zajednicama: Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han.

Projekat Omladinski fondovi realizuje se sa ciljem povećanja učešće mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. Svakim omladinskim fondom upravlja osam članica i članova, mladih ljudi iz lokalne zajednice, koji imaju ulogu Odbora koji raspisuje konkurse i odlučuje o finansiranju projekata neformalnih grupa mladih sa teritorije te opštine.

Predlog projekta mogu podneti neformalne grupe mladih od 18 do 30 godina (minimum pet mladih) koji žive na teritoriji lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han. Za mlade iz seoskih zajednica, žene, Rome, povratnike itd. gornja starosna granica je 40 godina.

Divac omladinski fond podržava:

  • Projekte vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji lokalnih samouprava Obrenovac, Prokuplje, Zaječar, Vlasotince i Vladičin Han i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulture, sporta, zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma i volonterizma
  • Originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive;
  • Projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim  sredinama;
  • Projekte koji se mogu realizovati od 01. februara 2023. do 30. aprila 2023.

 

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 25. januar 2023. u 16 časova.

Nakon zatvaranja konkursa članovi i članice omladinskog fonda uradiće prvi krug selekcije. Ukoliko vaš projekat prođe prvi krug selekcije bićete pozvani na intervju. Na intervju je potrebno da dođe najmanje tri člana vašeg tima koji su navedeni kao kontakt osobe u predlogu projekta. Ukoliko vaš projekat ne bude prošao prvi krug selekcije, bićete obavešteni o razlozima ovakve odluke od strane odbora omladinskog fonda.

Predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od 01. februara 2023. do 30. aprila 2023.

Predlog projekta možete poslati OVDE.

Izvor i fotografija: Fondacija Ana i Vlade Divac