Otvoren konkurs za stažiranje u Beogradskom centru za bezbednosnu politiku

Objavljeno 19. avgusta 2022. godine

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) nudi priliku za stručno osposobljavanje i usavršavanje studentima i diplomcima društvenih nauka kroz intenzivni program šestomesečnog stažiranja koji počinje u drugoj polovini septembra.

Program stažiranja u BCBP postoji već 15 godina i kroz njega je do sada prošlo 26 generacija mladih i ambicioznih ljudi. Od 2007. godine, preko 220 stažista i stažistkinja različitih obrazovnih profila učestvovalo je u raznim projektima i programskim aktivnostima BCBP, kao i istraživanjima i izradi publikacija iz oblasti bezbednosti.

Stažisti/kinje učestvuju u seminarima koje tim BCBP organizuje, pišu tekstove u okviru istraživanja BCBP, pomažu istraživačima i istraživačicama u realizaciji tekućih projekata, pomažu pri organizaciji događaja BCBP i učestvuju u izradi sadržaja za sajt, društvene mreže i bilten BCBP.

Program stažiranja traje šest meseci (od septembra do marta), sa mogućnošću produženja saradnje kroz angažovanje na projektima koje BCBP sprovodi.

Prijava treba da sadrži:

  • biografiju, ne dužu od 2 strane;
  • motivaciono pismo, koje sadrži:
  • razloge konkurisanja za stažiranje u BCBP;
  • zašto mislite da ste dobar/a kandidat/kinja za program stažiranja;
  • temu/oblast interesovanja u skladu sa oblastima rada BCBP
  • primerak ili deo pisanog rada (seminarski, diplomski, istraživanje, analiza, eseji i slično), ne duži od 5 strana.

 

Zainteresovani/e treba da pošalju prijavu do 1. septembra 2022. godine na adresu: office@bezbednost.org sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS ZA STAŽIRANJE“. Kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži izbor biće pozvani na onlajn test engleskog jezika u nedelji između 5. i 9. septembra.

Više informacija na sajtu BCBP-a, OVDE.