Otvoren konkurs za stipendiju RŽF-a

Objavljeno: 18. januara 2023. godine

Rekonstrukcija Ženski fond  Stipendijom „Žarana Papić”  već 19. godinu kontinuirano podržava žene i devojke u sticanju, proizvodnji i deljenju progresivnih znanja, najpre u oblastima ženskih/rodnih i mirovnih studija, a zatim i u drugim oblastima relevantnim za dalji rad i aktivizam aplikantkinja. Program je namenjen školovanju na visookoobrazovnim programima, institucionalnim i vaninstitucionalnim, u zemlji, a u zavisnosti od dostupnih sredstava potencijalno i u inostranstvu.

Pri odlučivanju o podršci, prednost se daje aktivistkinjama pre svega feminističkog pokreta, ali i drugih progresivnih pokreta, kao i kandidatkinjama koje su na različite načine marginalizovane i teže ostvaruju pravo na obrazovanje.

Program „Žarana Papić” takođe je jedan od  pokretača za saradnju sa zajednicom koju ohrabruju da donira za ovaj program – tako će u ovom krugu podrške stipendije biti dodeljene iz sredstava prikupljenih iz direktnih donacija pojedinki i pojedinaca. Od ove prakse dalje grade kolektivnu odgovornost za promišljanje uslova obrazovanja žena i devojaka i deluju zajedničkim snagama dok uslovi na sistemskom nivou ne budu takvi da čine obrazovanje dostupno svima.

Prijavite se za stipendiju slanjem formulara za prijavu, kao i svog CV-ja na adresu: office@rwfund.org.

Rok za prijavu je 10. februar do 16.00 časova.

Izvor: RŽF