Otvoren poziv za nominacije za liderski program „Radimo zajedno”

Objavljeno: 11. septembra 2023. godine

RADIMO ZAJEDNO je trogodišnji projekat čiji je cilj promocija raznolikosti, jednakih šansi i inkluzije na radnim mestima i u poslovnoj zajednici Srbije.

Liderski program za mlade iz LGBTQI+ zajednice ima za cilj izgradnju liderskih veština, kako bi se podstakao njihov profesionalni rast, poboljšale njihove šanse za napredovanje na radnom mestu i omogućilo njihovo povezivanje sa LGBTQI+ preduzetnicima koji rade u različitim industrijama.

Ideja je da se izgradi rastuću mreža mladih koji nastoje da pokrenu promene u svojim zajednicama, dok se pojedinačno razvijaju i podržavaju jedni druge.

Kroz osnovni skup zajedničkih vrednosti i liderskih veština, liderski program nastoji da podigne novu generaciju građanski aktivnih, pozitivnih uzora koji su spremni da stvore konkretna rešenja za izazove u svojim zajednicama.

Liderski program se sastoji od deset obaveznih modula i pratećih aktivnosti. Za početak, učesnici/ce se upoznaju sa programom, inkluzijom i pravima LGBTQI+ zajednice. Savladavaju koncept nazvan Adaptive leadership, gde se radi na razvoju liderstva u izazovnim situacijama. Razvija se veština pripovedanja, odnosno pričanja priča koje, kroz lične vrednosti, mogu inspirisati druge ljude na akciju. U okviru Process Communication Model treninga, učesnici i učesnice se upoznaju sa naprednim komunikacijskim veštinama. Takođe, uči se i o svim onim veštinama ključnim za zapošljavanje, a uključuju bezbednost na radu, upravljanje stresom i lično brendiranje. Pojam ličnog brendiranja detaljnije se obrađuje u zasebnom modulu, koji učesnike/ce osnažuje da deluju kao ambasadori svojih organizacija ili poslovnih kompanija.

Tokom programa, učesnici/ce se upoznaju i sa Design Thinking metodom, kojim se koriste vodeće kompanije širom sveta, s ciljem da kreiraju idealne modele svojih proizvoda, bilo da su materijalne ili nematerijalne prirode. Takođe, Liderski program razvija preduzetničke veštine koje poboljšavaju lični brend i usmeravaju rast poslovanja, u željenom pravcu.

Sada imate priliku da se prijavite ili nominujete kandidate i kandidatkinje za učešće u programu, OVDE.

Rok za prijavu je 30.09.2023. godine.

Izvor: Centar E8