Otvoren poziv za nominacije za Pokretače promena 2023

Objavljeno: 7. septembra 2023. godine

Beogradska otvorena škola objavljuje konkurs za petu generaciju aktivnih građana koji će biti obuhvaćeni Godišnjom nagradom za Pokretače promena.

Ova nagrada slavi pokretače promena – motivisane građane koji istrajavaju u naporima da poboljšaju živote svih nas, pruža priznanje i prepoznavanje, kao i finansijsku i medijsku podršku najuspešnijim i najupornijim pojedincima, neformalnim grupama i organizacijama civilnog društva.  

 Pokretače promena mogu da nominuju svi građani i građanke – pojedinci, neformalne grupe ili organizacije civilnog društva. Možete nominovati sami sebe ili nekoga za koga smatrate da zaslužuje nagradu i priznanje za svoj rad, a ispunjava uslove. Možete nominovati više inicijativa za različite kategorije. 

Ko može da bude nominovan za Pokretača promena? 

Možete nominovati organizacije civilnog društva (za kategorije I, II)*, neformalne grupe (kategorija III) i istaknute pojedince (kategorija IV), koji su tokom prethodne tri godine sprovodili inicijative koje odgovaraju cilju konkursa.  

*Organizacije civilnog društva se mogu kandidovati ili biti nominovane u I i II kategoriji, ali mogu biti nagrađene isključivo u okviru jedne kategorije. 

I – SARADNJOM DO PROMENE 

U ovoj kategorijiističu se primeri uspešne saradnje između javnih vlasti i organizacija civilnog društva u ostvarivanju pozitivnih društvenih promena. 

 II – PRVI GLAS GRAĐANA 

Ova nagrada namenjena je organizaciji civilnog društva koja je svojom kampanjom uspela da dopre do velikog broja građana, inspiriše ih, motiviše i okupi u zajedničkoj borbi za promenu. 

III – POHOD NA AKTIVIZAM 

Ova nagrada u fokusu ima neformalne grupe, pokrete i inicijative koje su okupile veliki broj građana i uspele da ostvare važne promene u zajednici. 

IV – POKRETAČ/ICA PROMENA 

U okviru ove kategorije ističu se ljudi koji su, boreći se za zajednički interes, hrabro iskoračili iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazali kolika je snaga pojedinca.  

Pored medijske promocije i javnog priznanja, nagrađeni u svim kategorijama dobiće novčanu nagradu u vrednosti od 600 EUR. 

Prijave se dostavljaju popunjavanjem onlajn formulara koji se nalazi  OVDE, najkasnije do 24. septembra 2023. godine, do kraja danaBiće razmatrane samo kompletne prijave koje budu pristigle u navedenom roku.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da pošaljete upit na imejl: euresurscentar@bos.rs najkasnije do 22. septembra do 15 časova. 

Izvor: BOŠ