Otvoren poziv za prijave u okviru Programa EU šema za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu

Beograd, 31. avgust 2018. godine –

Otvoren je poziv za prijave u okviru EU šema za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu- Runda III (YPS 2018).

Evropska Komisija i Britanski Savet objavili su poziv za prijavljivanje za EU šema za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu- Runda II koji implementira dva trening programa u EU akademskim institucijama i regionalnu razmenu u šest zemalja Zapadnog Balkana ( Albanija, Bosna i Herzegovina, Kosovo*, Makedonija, Crna Gora i Srbiija). Poziv je otvoren za prijave do 13. septembra 2018. godine.

Na kraju procesa selekcije, najuspešniji prijavljeni kandidati, imaće priliku da pohađaju dva intezivna treninga( oba traju po dve nedelje). Trening pod nazivom „Izvršni sertifikat iz menadžmenta i javnih politika“ na Science Po u Parizu i na Koledžu Evrope u Belgiji. Takođe će imati priliku da učestvuju na dvonedeljnom Regionalnom programu razmene, sa ciljem promocije regionalne saradnje u okviru procesa EU integracija.

Radni jezik je engleski. Maksimalan broj mesta je 30, po 5 za svaku od šest zemalja regiona (broj može zavisiti i od kvalifikacija kandidata koji se prijave). Za prijavu je potrebno imati između dve i pet godina radnog iskustva u javnoj administraciji i formulaciji politika i strateškog planiranja u okviru kabineta Vlade, Ministarstva finansija, strateških jedinica Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva evropskih integracija, kao i drugih minstarstava povezanih sa procesom evropskih integracija.

Ceo tekst konkursa možete pronaći OVDE.