Otvorene prijave za decembarsku UPSHIFT radionicu

Objavljeno: 20. novembra 2023. godine

Otvorene su prijave za UPSHIFT trodnevnu radionicu na kojoj mladi uz pomoć mentora stiču praktična znanja za kreiranje rešenja za prepoznate probleme u okruženju. Posebno se ohrabruju mladi koji dolaze iz ugroženih ili marginalizovanih zajednica da se prijave za učešće na radionici. Radite timski, mislite kreativno i budite preduzimljivi!

UPSHIFT spaja društveno preduzetništvo, inovacije i timski rad. Ova metodologija osnažuje mlade ljude da pokrenu rešavanje društvenih izazova u svom okruženju. Program je nastao 2004. godine pod okriljem UNICEF-a. Ovaj globalni program za adolescente i mlade, uključujući i one iz marginalizovanih grupa, obuhvata:

  • praktična znanja za razumevanje i rešavanje izazova u zajednici,
  • mentorsku i finansijsku podršku za sprovođenje odabranih ideja u delo,
  • umrežavanje, sticanje veština, preduzetničkog i timskog duha.

 

Nakon prijave za UPSHIFT radionicu, odabrani timovi će tokom tri dana intenzivno raditi na razvoju ideja. Treći dan timovi će svoje ideje predstaviti žiriju. Žiri će odabrati pet ideja za koje će timovi dobiti novčanu podršku od 100.000 dinara i mentorsku podršku kako bi ih sproveli u delo. Ovu radionicu sprovodi UNICEF Srbija sa partnerom Dostignuća mladih u Srbiji.

Ko može da se prijavi na UPSHIFT radionicu?

Prijave za UPSHIFT radionicu otvorene su sve mlade koji imaju od 13 do 24 godina, žive na teritoriji Srbije i žele da reše probleme koje su uočili u svojim lokalnim zajednicama.

UPSHIFT radionica biće održana od 12-14. decembra 2023. godine u Beogradu. Putni troškovi, troškovi smeštaja i svih obroka tokom radionice biće pokriveni za sve učesnike.

Kako da se prijavite na UPSHIFT?

Okupite tim koji ima 5 članova. Svi članovi treba da imaju između 13 i 24 godine i žive na teritoriji Srbije. Popunite prijavu OVDE najkasnije do četvrtka, 30. novembra do kraja dana.

Izvor i fotografija: Dostignuća mladih