Otvorene prijave za Letnju školu digitalnih prava

Objavljeno: 26. maja 2023. godine

SHARE Fondacija otvara prijave za Letnju školu digitalnih prava 2023. u Perastu. Škola se održava od 23. do 29. jula, a program za 2023. godinu namenjen je entuzijastima sa sedištem u jugoistočnoj Evropi, koji su zainteresovani za digitalna prava i željni da saznaju više o najnovijim dešavanjima u ovoj oblasti.

Tokom Škole, uz pomoć stručnih predavača, istraživaće uticaj inovativnih tehnologija na ljudska prava. Imaćete priliku da dublje uđete u pitanja i dileme koje postavlja veštačka inteligencija, posebno u kontekstu novih naprednih AI modela koji sve više privlače pažnju javnosti. Takođe ćete imati priliku da učite o zaštiti novinarki od onlajn uznemiravanja, informacionom ratu i vezi između migracione politike i eksploatacije podataka. Ovo su samo neke od tema za sticanje teorijskih i praktičnih znanja.

Program koji organizuju SHARE Fondacija, European Digital Rights (EDRi) i Digital Freedom Fund nudi jedinstvenu priliku za sticanje znanja od vodećih stručnjaka i umrežavanje sa drugim profesionalcima u ovoj oblasti. Pridružite se programu u prelepom ambijentu Perasta. Prihvaćenim kandidatima biće obezbeđeni putovanje, smeštaj i obroci tokom boravka na Školi.

Da biste se prijavili, popunite formular OVDE.

Rok za prijavu je 5. jun 2023. u 17.00 časova. Odluke o prihvatanju kandidata biće donete sredinom juna. Kontakt za eventualna pitanja:  info@sharedefense.org.

Izvor i fotograija: SHARE