Otvorene prijave za nagradu najboljim mladim novinarima/kama

Objavljeno: 2. novembra 2023. godine

Kako bi podstakla profesionalizam, kritičnost i etičnost među mladim novinarima, Novosadska novinarska škola raspisala je konkurs za nagradu „Marina Kovačev”. Za izuzetan kontinuirani rad, redakcije i pojedinci, mogu da prijave kandidata/kinju do 25. novembra, a proglašenje pobednika biće krajem decembra.

Nominovani za nagradu moraju imati do 30 godina starosti, uslov je i da su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima.

Cilj nagrade je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara/ ke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos – navode iz NNŠ-a.

Za prijavu je potrebno popuniti formular i poslati nekoliko priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine na mejl valentina@novinarska-skola.org.rs

Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti ove škole, krajem decembra 2023. godine. Inače, ova nagrada, dodeljuje se od 2001. godine, a pod imenom „Marina Kovačev“ od 2018. u znak sećanja na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Izvor: Media&Reform